Eerste namen Rock op het Plein bekend

Redactie KW

Het bestuur van de vzw Tobacco Town Music maakte de eerste namen van het gratis muziekfestival Rock op het Plein bekend.

Vrijdag 14 augustus op de muzikale opener van de vijfdaagse Zomerkermis wordt de vijfkoppige band School is Cool één van de twee headliners. Na de optredens is er een afterparty met dit keer voor de eerste keer dj Sam De Bruyn van Studio Brussel.

School is Cool werd opgericht in 2009. Een jaar later wonnen ze Humo’s Rock Rally. “We wilden hen al verschillende jaren”, zegt de nieuwe voorzitter Dimitri Durnez. “We zijn heel tevreden dat het nu is gelukt. Ze hadden een aantal heel grote hits. Uitgezonderd Folk Dranouter denk ik dat ze nog nooit in onze regio optraden. School is Cool speelt poprock en hiermee mikken we op een jong publiek. Nu zijn we nog druk op zoek naar een tweede headliner. We hadden al een paar keer pech met groepen die we wilden vastleggen. Ofwel zijn ze al ergens geboekt of is één van hun muzikanten op vakantie.”

Net zoals vorig jaar gaan er vijf groepen optreden en draait daarna een dj. Voor de eerste maal op het Sint-Maartensplein wordt dat Sam De Bruyn, bekend van Studio Brussel en Music for Life. “We hebben hem al heel vaak gevraagd, maar hij is altijd van de partij op Pukkelpop.”

(EDB)