Eerste museumfestival in Kortrijk schot in de roos

Redactie KW

Zaterdag trokken honderden liefhebbers naar Museum Zomer in en rond Texture, het allereerste gratis museumfestival. Een organisatie van de Kortrijkse stedelijke musea.

Onder de grote noemer MZ, Museum Zomer, sloegen de musea van Kortrijk en enkele verenigingen de handen in elkaar voor een allereerste gratis museumfestival. Daarmee is de zomer ingezet. De festivaldag omvatte onder meer een opendeurdag in Texture, allerhande workshops, doe-activiteiten en muzikale optredens. “We wilden jong en oud uitnodigen om met allerlei leuke dingen actief mee te doen. Zo konden ze ook het museum op een andere manier ontdekken”, zeggen Isabel De Jaeger en Bernard Pauwels van Texture. “Een museum moet laagdrempelig zijn.”

“Een museum moet laagdrempelig zijn”

Zo was er bijvoorbeeld een graffitimuur met het thema ‘vis in de Leie’ en een reuzengroot textielkunstwerk. Annie, Claudine, Elisabeth, Francine, Karine, Karoline, Lieve, Marielle, Marleen en Nele werkten er aan mee. “Iedereen kon een weef-, brei-, haak- of knobbelwerkje maken en toevoegen aan het textielkunstwerk in het midden van het museumplein. Het kunstwerk blijft enkele maanden staan. Dat wordt mooi want het zal verkleuren door de weersomstandigheden en met het zonlicht er op een rijk gamma andere kleuren weergeven. De locatie hier is een droom”, zeggen de dames. Schoonheidsspecialistes Kelly en Vanessa maakten het publiek mooi. “Voor deze gelegenheid hebben we ons beste beentje voorgezet”, legt het duo uit.

Het Museumfeest duurde tot zaterdagavond middernacht.

(PVH – foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier