Eerste expo samen voor Avelgemnaar Pieter Jan Martyn en vriendin Sara Vermeylen

Redactie KW

Pieter Jan Martyn (28) opende samen met zijn vriendin Sara Vermeylen (30) de expo The White Picket Fence in Sint-Niklaas.

“De naam verwijst niet naar het thema van de expo maar naar ons eigen huisje-tuintje-boompjegevoel”, zegt Pieter Jan. Het was de kunst dat het het koppel heeft samengebracht. Ze vullen elkaar in het atelier perfect aan: “De gesprekken die wij voeren over kunst zijn anders dan deze die we hebben met onze ouders”, zegt Sara uit Mechelen.

Avelgemnaar Pieter Jan is al acht jaar aan het schilderen. In zijn werken is geen plaats voor kleur. “Ik gebruik ook weinig contrast om de herkenbaarheid te verhogen.” Pieter Jan opteert voor thema’s die niet voor de hand liggen zoals moorden, arrestaties, lijken en massabijeenkomsten. Sara ontdekte pas een drie jaar geleden haar passie voor tekenen. Sara werkt met houtskool. Door de ruwheid van haar tekeningen, lijken het wel schetsen. “Ik teken vooral verwrongen lichamen en handen.”

Junkie

In de woonkamer staan allerlei schilderijen, die bedoeld zijn voor tentoonstellingen. Maar verder zijn de witte muren kaal. “We hebben weinig werk van onszelf hangen.” De schilderijen die er wel hangen, roepen dezelfde sfeer op als hun eigen werken. “Zo hangt er een schilderij van een junkie in het toilet”, zegt Pieter Jan.

De expo The White Picket Fence loopt nog tot 22 juni in Sint-Niklaas.(AHB)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier