Eerste editie Cirque Magique smaakt naar meer

Niets dan gemoedelijkheid en feest op Cirque Magique in Ledegem. © Jan Stragier
Redactie KW

De eerste editie van Cirque Magique was een schot in de roos. De organisatie haalde op zaterdag vlot de gehoopte 4.000 aanwezigen. Als het van de gemeente afhangt, mag er volgend jaar gerust een tweede editie komen.

De eerste editie van het underground house- en technofestival Cirque Magique in Ledegem zit erop. Van vrijdagavond tot zondag konden festivalgangers er uit de bol gaan.

Gratis kaart voor 500 buurtbewoners

Onder hen ook 500 Ledegemnaars die een gratis kaart aangeboden kregen. “Met het gemeentebestuur kwamen we overeen dat we 500 tickets zouden verdelen onder de buurtbewoners. Ze zijn die tickets massaal komen ophalen en dat doet ons plezier”, vertelt medeorganisator Quincy Steveninck. “Ze zijn oprecht blij dat zoiets georganiseerd wordt in het anders o zo rustige Ledegem.”

Een jaar lang voorbereiding heeft ervoor gezorgd dat het festival tot in de puntjes geregeld was. De vips en genodigden werden verwacht in de Magic Mirrors-spiegeltent. Verder werden de Feestgedruis-, Cirque Magique-, en Cirque Antique-stage ontworpen door Artescape uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Michael Lefeber ging er aan de slag met paletten.

“De buurtbewoners zijn de gratis tickets massaal komen ophalen”

Wie van plan was om op de festivalweide een vettig pak friet en een ordinaire hamburger naar binnen te spelen, was eraan voor de moeite. Op Cirque Magique namelijk enkel maar hippe foodtrucks. Bij Bulls and Dogs kon je smullen van speciale hotdogs, Fritez Haute Friture serveerde biologische frietjes en bij Powerfood kon je terecht voor falafel, quinoa en andere vegetarische lekkernijen. De Powerladies serveerden er sapjes, smoothies en aloë vera-shots. “Niet enkel omdat het lekker is, vooral om de darmen van die arme festivalgangertjes schoon te houden”, lacht de uitbaatster. “Met een shotje aloë vera kunnen ze er weer tegenaan.”

Op naar volgende editie

Als het van de gemeente afhangt, mag er gerust een tweede editie komen. Ook de politie is het daarmee eens. “Het is een vredelievend publiek, voornamelijk tussen de 25 en 35 jaar, dat geniet van de technobeats in een mooi opgebouwd kader. Geen overlast, geen vechtpartijen, geen vandalisme, en de geluidsmetingen bleven binnen het afgesproken kader. Een gemoedelijke sfeer”, klinkt het bij Stefaan Vannieuwenhuyse, commissaris van de politiezone Grensleie.

(MM)