Eerste Drijf-in-cinema in Kortrijk lokt ruim 500 toeschouwers

De drijf-in is een ode aan het cinemacomplex Buda-Pentascoop dat langs de Leie ligt. © JVGK
Redactie KW

Vrijdagavond had voor de allereerste keer in Vlaanderen een drijf-in-cinema plaats. De perfecte aanloop naar de apotheose van De Grote Verleieding op 26 september en 40 jaar Pentascoop-Budascoop op 3 en 4 oktober.

Jolle Desloover van het organiserend Sweep liep al zes jaar rond met het idee een drive-in-cinema te houden maar dan met bootjes en op het water. “Het is een Drijf-in dus”, lacht hij. Behalve Jolle bestaat Sweep uit Anouk Horé, Tom Moerman en Pieter Nuyttens.

“De drijf-in is een ode aan het cinemacomplex Buda-Pentascoop dat langs de Leie ligt. Voor het evenement tekenden 42 boten en bootjes in. “Echt een succes”, zegt Pieter. “Het was een beetje puzzelen om iedereen mooi aangemeerd te krijgen.”

De boten lagen aangemeerd met zicht op de iconische Broeltorens waar door Cinemobiel een groot scherm opgetrokken werd.

Bedienen met pedalo’s

De film die vertoond werd gekozen was gekozen via een Facebookpoll. Het is Point Break van Kathryn Bigelow geworden met in de hoofdrollen Patrick Swayze en Keanu Reeves.

“Echt de moeite om te zien”, zeggen Cynthia en Els die vooraf genoten van een glaasje champagne. “Dit is een bijzonder geslaagd initiatief, zeker voor herhaling vatbaar.” De organisatie zorgde ook voor hapjes en drankjes.

Geen cinema zonder popcorn.
Geen cinema zonder popcorn.© JVGK

“Waar in de drive-in’s meisjes de bestelling op rolschaatsen rond brengen doen wij dat op het water met pedalo’s”, aldus Jolle. Het cinemafeest lokte ruim 300 deelnemers op het water en ruim 200 langs de kades. Pieter, Anouk, Lieve, Hannah, Annelies, Paulien en Lisa genoten achteraf nog van een glaasje en een beker popcorn (foto).

Een perfecte aanloop voor Urban Waves zaterdag en het feestweekend rond 40 jaar Buda- en Pentascoop in oktober”, weet Jolle.

(PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier