Eerste cd voor Maladroid uit Roeselare

De groep Maladroid stelde onlangs haar eerste cd voor. © GF
Redactie KW

De groep Maladroid met klasgenoten Henri Soetaert (gitaar en zang), Elias Vervacke (basgitaar) en Louis Boecquet (drums) uit Roeselare stelde haar demo voor.

De opbrengst van de cd gaat naar de vzw Steunfonds voor Metabole Ziekten, als nagedachtenis van Sander Carlier, die overleed aan een stofwisselingsziekte toen hij amper 11 jaar was. De 17-jarigen mochten hun eerste creatieve baby voorstellen in kasteel Blauwhuis. Het drietal kon de eerste cd professioneel opnemen dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. “Het heeft wat tijd gekost om op gang te komen, maar eens de bal aan het rollen was, ging het vrij vlot om voldoende geld in te zamelen,” zegt zanger Henri.

Nadat ze tijdens een repetitie beslisten om de vzw te steunen, trokken de jongens een week lang de studio in en namen een cd met vijf eigen nummers. Voor het artwork klopten ze aan bij de grootvader van Henri: de kunstenaar Piet Petillion. “We waren doeken van mijn opa aan het bekijken. De cover is eigenlijk de uitvergroting van een klein stukje van een doek waar hij nog aan bezig was”, vertelt Henri.

Pop en rock

De drie jonge gasten zien hun muzikaal plaatsje tussen pop en rock. Voor hun favoriete radiozender Studio Brussel wisten ze al te stunten. Ze schreven zich in voor Kunstbende, de muziekwedstrijd voor jong talent. Maladroid nam deel aan de West-Vlaamse voorronde in de stadsschouwburg in Kortrijk. Met een cover van Paolo Nutini’s Candy en een eigen nummer To Never-Alone konden zij een ticket voor de Vlaamse finale in de wacht slepen.

Nu ze professionele opnames op zak hebben, kan het alleen maar vooruitgaan. “De nummers op onze demo-cd zijn vooral verzonnen verhalen. We gebruiken volop onze fantasie bij het schrijven van onze songs, maar het is wel belangrijk dat de verhalen realistisch zijn,” zegt zanger Henri. Maar er staat ook een protestsong op ‘Dry Ocean’. “We wilden eigenlijk deelnemen aan een wedstrijd voor protestsongs. Daarvoor heb ik The Battle Against the Greedy geschreven,” legt Louis uit. “Uiteindelijk hebben we ons nummer niet ingediend voor die wedstrijd, maar we zijn wel erg trots op het resultaat en het is een sterke afsluiter van onze demo.”

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier