Eerste avond Frietrock meteen schot in de roos

Redactie KW

Vrijdagavond ging de achtste editie van Frietrock van start. De eerste avond was meteen een schot in de roos. Een volgeladen Vandenpeereboomplein ging volledig uit z’n dak.

Om 18 uur opende de Kortrijks-Ieperse band J. Keens die ook al van de partij was op de allereerste editie. Daarna volgden de jongens van Het Zesde Metaal, die vorig jaar nog hoge ogen gooiden met hun album Nie Voe Kinders. Later op de avond richtte het festival zich wat meer tot de jeugd. Met het optreden van De Jeugd van Tegenwoordig ging het Vandenpeereboomplein helemaal uit de bol. De populaire Nederlandse rapformatie blies het publiek helemaal omver met kleppers als Watskeburt?!, Deze donkere jongen komt zo hard, Get Spanish en recent nog Manon. Regi sloot de avond in stijl af met alweer een top dj-set. Met zijn Summer Madness stond het plein letterlijk in vuur en vlam.

Zaterdag staat eerst helemaal in teken van de allerkleinsten. Met om 14 uur een optreden van Kapitein Winokio waarbij traditionele kinderliedjes in een eigentijds jasje worden gestopt. De kleinste Ieperlingen zullen zich niet vervelen, want na het optreden van Kapitein Winokio wordt een speeldorp opgezet met springkastelen, een ballenbad en kindergrime. Terwijl de kinderen naar hartenlust spelen, kunnen de ouders genieten van optredens van enkele coverbands. De absolute publiekstrekker dit jaar is echter Levellers. Glastonbury’s finest komen Ieper helemaal betoveren met wereldhits als One Way, Carry Me en What a Beautiful Day. Dj Dirk Stoops van StuBru, sluit het festival ten slotte in stijl af. (dcz)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier