Eerste 3 namen voor Labadoux in Ingelmunster zijn bekend

Redactie KW

De organisatie van het festival, in 2016 op 6,7 en 8 mei, maakte net voor Kerstmis de eerste drie bands bekend.

En die eerste drie zijn niet van de minste : Gabriel Rios, Het Zesde Metaal en Mutefish. Gabriel Rios is volbloed Puerto Ricaan en smeedt zijn latin grooves om tot eigenzinnige songs. Zelf omschreef hij zijn muziek als ‘slowfood’, want traagheid is bij Rios het handelsmerk. Na drie jaar New York kwam hij terug naar Gent met de plaat ‘This Marauder’s Midnight’, waarvan hij gedurende een jaar lang elke maand een single uitbracht. Met de single ‘Gold’ won hij in 2014 een MIA voor de beste hit van het jaar.

Voor Het Zesde Metaal van Wannes Cappelle betekent een stek op Labadoux een terugkeer. Hun album Nie Voe Kinders uit 2014 blijft straf materiaal opleveren en dit jaar kwam ook de EP ‘Niets doen is geen optie’ uit. Intussen werken de heren van Het Zesde Metaal hard aan nieuwe nummers, enkele daarvan krijgt de Labadoux-bezoeker ongetwijfeld al te horen.

En tenslotte is er met Mutefish nog een band die terugkeert. Mutefish is een bonte mengeling muzikanten uit Ierland, Polen, Litouwen, Oekraïne en Portugal. Vanuit hun thuisbasis in Dublin verrijken ze de folk met Oost- Europese invloeden. Dat resulteert in een rijke muzikale smeltkroes en hun concerten stuwen je dan ook vooruit.

(FV)