Een ster in de familie (VTM) : Wat ‘n showbizzkoppel!

Redactie KW

Moh, geestig.” Die weinig historische woorden schoten mij door het hoofd toen ik hoorde over het nieuwe VTM-programma ‘Een ster in de familie’. Zoon/dochter maakt familie wijs dat hij/zij een relatie heeft met een BV: daar komt het in het kort op neer. Dat hadden de afleveringen ook mogen zijn: korter.

In de tweede aflevering, vorige week donderdag, beweerde Marijke samen te zijn met Showbizz Bart, notoir mediawatcher, notoir homofiel. Vond ik al grappig. Ze ontving haar mama en stiefpapa zogezegd in de loft van Showbizz (ik mag hem bij zijn voornaam aanspreken), die volgestouwd was met tientallen verborgen camera’s en één verborgen Johan Terryn. Zéker dat Marijkes ouders benieuwd waren: „Ik zie het al aan je ogen dat je smoorverliefd bent.” Mis poes!

Die ouders, Karine en Luc, toonden zich (te) lief en geduldig, nadat ze waren voorgesteld aan hun toekomstige schoonzoon. „Ik dacht eigenlijk dat je voor de andere kant was”, durfde Karine het toch op te werpen. Showbizz zelf kreeg intussen van Johan ingefluisterd zich van zijn meest roze kant te laten zien: er kwamen buurjongens langs om naakt een plonsje te maken in zijn binnenzwembad, Showbizz zelf hing om de haverklap voor een ventilator om zijn haar wat volume in te blazen… „Ik heb in een van mijn dromen een B gezien, maar ik kon dat toen nog niet plaatsen”, toonde stiefpapa Luc zich van zijn meest zweverige kant (de B van brainwash of toch van Bart?), een kant die hij blijkbaar deelde met zijn madam. „Energetisch passen jullie wel bij elkaar”, raaskalde Karine. Energetisch sloeg ze de bal nogal fout…

Dus ja, het was zeker af en toe lol, met zo’n ‘Ster in de familie’. Al had er wel wat ijveriger geknipt mogen worden. Niet alle ideeën waren even spitsvondig: dat er kreeft gegeten moest worden met bokshandschoenen, vond ik er bijvoorbeeld hopeloos naast gemikt – u mag zelf invullen naast wat. En het had de aflevering zeker geen slecht gedaan als Karine en Luc van de iets minder inschikkelijke soort waren geweest en in een of andere colère waren geschoten. Ik kon het mij zo voorstellen: Showbizz Bart achtervolgd door een dolgedraaide moeder en messenzwaaiende stiefvader, om met blonde haarspoeling en al van de trap te donderen… Was óók geestig geweest.

(Michael Cornette)