‘Een kwestie van geluk’ van Kat Steppe wint Ha! van Humo

© © VRT
Redactie KW

De tiendelige documentairereeks op Eén over Borgerhout en Antwerpen-Noord, heeft de Ha! van Humo gewonnen, de jaarlijkse prijs van de redactie voor het beste Vlaamse televisieprogramma.

De prijs werd maandagavond uitgereikt in de Beursschouwburg in Brussel. De winnaar krijgt 5.000 euro.

“De reeks, die gemaakt werd door productiehuis Panenka voor Eén, deed deugd”, zegt de Humo-redactie. “Het wás iets nieuws. Iets fris. Iets wat je nog niet gezien hebt. Niet dat het realitygenre nog babysokjes draagt, en niet dat we nooit eerder geluiden uit Borgerhout en Antwerpen-Noord hadden gehoord. Maar dit was stille, naar iets essentieels tastende reality, en de geluiden kwamen van mensenstemmen, niet van politiesirenes.”

'Een kwestie van geluk' van Kat Steppe wint Ha! van Humo
© © VRT

“Callboys”, de tragikomische reeks van Jan Eelen voor Woestijnvis op VIER, won Humo’s Prijs van de Kijker. De Humo-lezers verkozen dit programma boven ‘De slimste mens ter wereld’ in de stemming van Humo’s Pop Poll.

Dit waren de andere genomineerden: “België Scherpgesteld” (Canvas), “Callboys” (VIER), “Clinch” (Canvas), “De Noodcentrale” (Eén), “Het Goeie Leven” (Eén), “Sorry voor Alles” (Eén), “Wat Als? ” (VTM), “Winteruur” (Canvas) en “4×7” (Canvas).

(BELGA)