Eefje Depoortere uit Brugge, idool in de gamewereld, vanavond te zien in ‘Koppen’ op Eén

Redactie KW

Eefje Depoortere staat aan de top van het meest gespeelde game ter wereld, League of Legends, en da’s vanavond ook te zien bij ‘Koppen’.

Het zegt u misschien niets, maar League of Legends is wereldwijd het populairste videospel ter wereld. Elke seconde beginnen tien nieuwe spelletjes online. Een ploeg van Koppen volgde de twee Vlaamse supersterren tijdens een internationaal tornooi in Keulen.

Eefje, een rasechte Brugse, presenteert de liveshows rond de tornooien en is hét gezicht van een community die meer dan zeventig miljoen leden telt. “Bij het wereldkampioenschap in het Staples Centre in Los Angeles keken 8,5 kijkers op het zelfde moment, 32 miljoen in het totaal. Om maar te tonen, dit is niet zomaar een folieke of zo. Het is big business”, vertelt Eefje vanavond op Eén. Het voorbije jaar zat ze in Moskou, Korea, Zweden en nog tal van andere uithoeken van de wereld. “Het is zo raar om te merken dat sommige mensen zenuwachtig zijn om met me te praten, terwijl ik uiteindelijk ook maar mijn werk doe”, relativeert ze het.

Eefje is afkomstig uit de Karel Cartonstraat in Sint-Michiels bij Brugge en heeft een master in de Journalistiek én in de Geschiedenis op zak. In 2010 was ze nog met heel andere dingen bezig: toen werd ze tweede eredame bij Miss Style Belgium. Een leuk weetje: naast een bos bloemen, juwelen en een mp3-speler won ze toen ook… een draadloze muis.

Vanavond om 20.40 uur op Eén

(FJA)