Duitse acteur Sven Mattke: “Op dag één al bedscène met Lize Feryn!”

© VRT
Redactie KW

Terwijl hij in zijn thuisland amper gekend is, is de Duitse acteur Sven Mattke bij ons een echte tv-ster.

Velen zullen hem kennen als ‘den Duitser’ van Marie in ‘In Vlaamse Velden’. Vooraleer de Duitse acteur Sven Mattke mocht meedoen in ‘In Vlaamse Velden’ werd hij gecast via de webcam. “Ik moest een liefdesscène spelen, zeker niet evident want het was zonder partner”, aldus Sven Mattke deze week in Dag Allemaal.

Ondertussen is hij hier door de serie ‘In Vlaamse Velden’ bekend geworden, terwijl zijn naam in Duitsland nog bij weinigen een belletje doet rinkelen. “Daar ben ik helemaal niet bekend, althans niet bij het tv-publiek. Ik speel vooral theater”, stelt Sven Mattke in Dag Allemaal.

Intieme scènes

Al op de eerste draaidag moest de Duitse acteur samen met Lize Feryn een intieme scène spelen. “Het is een nerveuze bedoening geworden. Ah ja, we kenden elkaar ook amper! We hebben samen met regisseur Jan Matthys een bedscène uit een andere serie bekeken, en daarna hebben we die grondig geanalyseerd”, legt de Duitser uit.

Of Sven Mattke nog plannen heeft om in Vlaanderen te spelen weet hij nog niet. “Op dit ogenblik sta ik weer in het Duitse theater. Daarna zie ik wel”, vertelt hij in Dag Allemaal.

(BPM)