Dubbelslag voor Kortrijkse band Desert Drones op Brugse Red Rock Rally

De Kortrijkse band won twee keer. © svv
Redactie KW

Het Kortrijkse viertal Desert Drones heeft een dubbelslag behaald op de Red Rock Rally in het Astridpark in Brugge.

Op het concours van dit gratis voorjaarsfestival ging de groep zowel met de Prijs van de Jury als die van het Publiek lopen. Tijdens het namiddagluik van de Red Rock Rally probeerden geen vijf, maar vier groepen zich in de gunst van de jury en het publiek te spelen. Het Brugse Local Control moest immers noodgedwongen afzeggen omdat hun drummer sinds gisteren met een longontsteking sukkelt. Dit weerhield de West-Vlaamse rockers er niet van om hun stempel op het concours te drukken. De jury kende de derde plaats toe aan Camp Rebecca uit Antwerpen. Op de tweede plaats eindigde The Waltz uit Kuurne.

Winnaars werden de vier Kortrijkzanen van Desert Drones, die hiermee beloond werden voor hun sound die sterk geworteld is in de grunge van Alice In Chains en Soundgarden en de smerige rock van Queens of the Stone Age. Ze kregen een cheque van 500 euro. Even later kreeg het viertal ook de Prijs van het Publiek, een tRRRofee in hout/metaal gemaakt door GO! Atheneum Eureka uit Torhout en extra airplay op de Brugse (jongeren)internetradio Villa Bota. Daar mogen ze een studio-optreden komen geven.

Maandagavond spelen volgende acts nog op de 23ste Red Rock Rally: Kevin Kembo oftewel Kai Wén, de twintigjarige Angolese Bruggeling die met zijn r&b-materiaal enkele maanden geleden één van de drie winnaars werd van ‘De Nieuwe Lichting 2017’ van Studio Brussel, en Equal Idiots, gemene, jonge rockers uit Antwerpen die al weken nummer één staan in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel met het megacatchy ‘Put my head in the ground’.

Vanaf half elf mag Ertebrekers afsluiten. Bekendste gezicht van dit viertal is Flip Kowlier. Uit hun debuut-cd, die vorig jaar in de lente verscheen, werden ondertussen de singles ‘De Zji’, ‘Eva Mendes’, ‘Party too much’ (featuring Jack Parow) en ‘In theorie’ gelicht.

(svv)