Dubbe proeft eigen Dubbe Beast burger in Oostendse frituur

Redactie KW

Sinds kort heeft Frank Dubbe zijn eigen hamburger. Frituur Het Continent bracht onlangs de Dubbe Beast burger uit op zijn Konterdam. Frank Dubbe zelf? Die ziet er de pret wel van in.

Wie Frank Dubbe niet kent loopt gewoon even Café ‘t Dukertje binnen op de Konterdam. Grote kans dat je hem daar tegen het lijf loopt. Deze keer spreken we af in zijn vaste frituur, pal aan de overkant van ‘t Dukertje. Daar krijgen we de Dubbe Beast burger voorgeschoteld. Een dik stuk rundsvlees tussen een oergranenbroodje met americainsaus, sla, wortel en snipperui, wat piri-piri en afgekruid met huiskruiden. Daarbovenop nog een sneetje bacon. Ook Frank krijgt dezelfde burger voorgeschoteld. “Het is de eerste keer dat ik zelf mijn eigen burger zal eten”, vertelt hij. “Ik ben zo niet aan die dingen van mezelf. Maar ik moet zeggen, hij smaakt wel.”

“Hoe ik op het idee kwam? Wel, eigenlijk kwam het idee van de uitbater, Jorgy Debruyne (42). Jorgy is fan van mijn muziek en ik kwam hier geregeld over de vloer. Hij vroeg me of het geen idee was om een burger naar mij te maken. Eerst lachte ik het idee wat weg, maar achteraf bekeken leek het me eigenlijk wel leuk.”

“Het idee ontstond bij mij na het uitbrengen van Dubbe’s nieuwe cd in oktober”, pikt Jorgy in. “Het leek me wel een leuk idee om zo zijn cd te promoten. Ik ben niet alleen fan van zijn muziek maar ook van zijn persoon. Wat mij het meeste aanspreekt is de artiest in hem. Dubbe heeft ook een goed hart.”

Boek

“Ook voor mij is het wel gemakkelijk nu”, neemt Dubbe terug over. “Ik vraag alle vrouwen of ze mijn hamburger al hebben geproefd (lacht). Gelukkig heb ik een goede vriendin, dus eigenlijk is dat niet nodig. Ergens vind ik het wel grappig. De Kampioenen hebben hun kampioenenballetjes in de frituur, ik heb nu mijn Dubbeburger. Of ik de ingrediënten zelf heb gekozen? Voor mij speelt dat allemaal geen rol. Ik ben artiest, geen friturist. Jorgy zal wel beter weten wat er allemaal op een burger hoort om hem lekker te maken. Maar ik moet zeggen, het resultaat mag er zeker zijn. Hij is lekker.”

“Wat er nog op het programma staat de komende tijd? Mijn goede vriend en schrijver Frank Vermang is bezig met een boek over mijn leven. Over straffe dingen en de muziekgeschiedenis van Oostende. Het vorige boek ging dan meer over mij. Het boek zal waarschijnlijk in juni worden voorgesteld in de bibliotheek met een tentoonstelling. Op muziekgebied gaan we eerst verder de nieuwe cd promoten en dan zien we wel. Een artiest zit met heel veel plannen. Alleen is de vraag wanneer ze er uit komen.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier