DrumSpirit met derde theatershow in Dadizele

© Jan Stragier
Redactie KW

Het eerste weekend van maart presenteert het percussie-ensemble DrumSpirit in de polyvalente loods Oltereeke zijn derde theatershow. ‘Hexahedron’ is meteen ook het sluitstuk van de 35ste verjaardag die heel het voorbije jaar in de spots werd gezet.

“Elk lustrum of veelvoud van een werking van vijf jaar pakten wij sedert de stichting van Drumspirit al met een lustrumactiviteit uit”, stelt manager Giovanni Maes. “Het vijfde bestaansjaar organiseerden wij een taptoe op de markt, een volgend lustrum werd een tweede taptoe georganiseerd. Ondertussen zijn wij al aan de derde theatershow toe. Wij evolueerden immers van een gewone drumband naar een percussie-ensemble dat naam en faam verwierf. Dat ging niet allemaal zomaar vanzelf maar dank zij enorme inspanningen van zowel bestuur als leden en de instructeurs. Via Europese successen overigens als gevolg én verrijkende Amerika-reizen. Die doorgedreven inspanningen maakten van Drumpirit wat wij nu zijn. Een percussie-ensemble van beats en entertainment dat grensverleggend werkt en waar geen idee te zot of uitdaging te groot is.”

De theatershow Hexahedron wordt vier keer gepresenteerd met de première op vrijdag 3 maart om 20.30 uur. Zaterdag 4 maart is er een voorstelling om 20.30 uur, zondag 5 maart zijn er voorstellingen om 15 en om 20 uur. Ondertussen is de voorstelling van zaterdag uitverkocht. Er zijn wel voor de vier voorstellingen nog VIP-tickets te koop. Toegangskaarten kunnen geboekt worden op drumspirit.be/theatershow.

Zaterdagnamiddag wordt er een workshop georganiseerd waarbij de geïnteresseerden kennis kunnen maken met de werking van DrumSpirit. Er met wel vooraf ingeschreven worden, ‘s avonds wordt dan de voorstelling bijgewoond.

Ook al zaterdagavond heeft er na de voorstelling een gratis Hexahedron Afterparty plaats. Alle info via de website Drumspirit.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier