Drie kinderen van zelfde Roeselaars gezin zijn figurant ‘In Vlaamse Velden’ (Eén)

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Zondag begon de prestigieuze reeks ‘In Vlaamse Velden’. Ook Emile, Guillaume en Michelle Gouwy kregen een rolletje. “Of we veel in beeld zullen komen, weten we nog niet zeker maar het was in elk geval een supertoffe ervaring.”

Naast de indrukwekkende cast met onder andere Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Wietse Tanghe, Matthieu Sys en Lize Feryn spelen ook honderden figuranten mee. Ook Michelle, Emile en Guillaume Gouwy meldden zich aan en werden geselecteerd. “Eigenlijk dacht ik in eerste instantie aan Emile omdat hij zo geïnteresseerd is in alles wat met de oorlog te maken heeft”, vertelt mama Hilde, “maar uiteindelijk vond ik het project zo interessant dat ik ook de andere kinderen heb ingeschreven.”

“Ook voor ons was het een hele gebeurtenis. Uiteraard mochten we niet mee in de gebouwen tijdens het filmen, maar vooraf konden de ouders altijd even binnenkijken en een foto nemen van hun kinderen. Mij verraste het wel wat er allemaal bij het filmmaken komt kijken. We hebben ons tijdens het lange wachten helemaal niet verveeld. Het indrukwekkendste vond ik het sneeuwkanon dat voor winterse toestanden moest zorgen.”

(BC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 10 januari.