Drie jonge West-Vlamingen wagen deze week hun kans in Blokken

© © VRT
Redactie KW

In de herfstvakantie verrast Ben Crabbé de kijkers met een bijzondere special van Blokken op Eén: van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november nemen elke dag twee kinderen uit het vijfde leerjaar – van negen of tien jaar – het tegen elkaar op en daarbij zitten ook drie West-Vlamingen.

Flor De Vos uit Blankenberge is een vaste waarde bij de ‘eendjes’ van het Blankenbergse waterpoloteam. Hij kan ook uren spenderen aan het bouwen van legoconstructies. Hij mag dinsdag zijn kans wagen tegen een meisje uit Dilsen-Stokkem.

Victoria Derez uit Deerlijk is een grote fan van SV Zulte Waregem. Haar hele kamer hangt vol posters en samen met haar opa mist ze geen enkele thuiswedstrijd. Omdat ze zelf niet mag voetballen van haar vader legt ze zich toe op tennis. Zij neemt het woensdag op tegen een meisje uit Assenede.

En donderdag is er Dennis Devlamynck uit Esen, deelgemeente van Diksmuide. Na schooltijd en in het weekend doet hij niets liever dan naar de Chiro gaan en met vrienden buiten spelen. Zijn mannelijke opponent komt uit Temse.

Zowel winnaars als verliezers krijgen een prijs. De winnaars genieten van drie dagen en twee nachten all-inclusive in Disneyland Parijs. De troostprijs is een verblijf van één dag voor vier personen in het Franse pretpark.

(FJA)