Dranouter viert 40ste editie met mini-festival

© Eric Flamand
Redactie KW

Dat gebeurt op de plaats waar het allereerste festival werd georganiseerd, met name de speelplaats van de voormalige jongensschool, nu dorpscentrum de Klakeye in Dranouter.


Het is meteen een vroeg verjaardagsgeschenk voor de bezieler van het festival, Afred den Ouden. “Ik word dinsdag 67 jaar, ik verjaar op dezelfde dag als Eddy Merckx. Ikzelf koerste ook nog. Als jeugdrenner stond ik naast Joop Zoetemelk aan de start.”

Oude vrienden

Zaterdag ziet Alfred den Ouden alvast een paar goede vrienden terug zoals Jan De Smet, die op het allereerste Dranouter Festival speelde in 1975 of nog de de Britse volksdansgroep The Albion Morris Men ook van de partij op de allereerste editie van het festival Dranouter. In 2010 hielden ze ermee op. Speciaal om de 40ste verjaardag van Dranouter te vieren houden ze een éénmalige reunie. “Wie weet zal ik ook wel het podium opstappen om mee te musiceren.”

Tickets kunnen nog aan de deur verkregen worden à 30 euro per ticket. Vanaf 17 uur staan volgende artiesten op het podium aan de Klakeye in Dranouter : Klaas Delrue, Filip Kowlier, Marjan Debaene, Broes, Kadril, Jan De Smet en The Albion Morris Men.

(MD)