Dranouter Festival heeft met Balthazar tweede headliner vast

Redactie KW

Dranouter heeft donderdag een tweede reeks namen gelost. De West-Vlaamse rockformatie Balthazar mag op zaterdag de tweede festivaldag afsluiten.

Het programma krijgt vorm in Dranouter. Er prijken nu al achttien namen op de affiche. Onder meer afsluiter ZaZ, Tourist LeMC en Tout va Bien bevestigden al hun komst. Daar worden nu nog tien nationale en internationale namen aan toegevoegd. De opvallendste is de West-Vlaamse rockformatie Balthazar. De band scoorde de jongste jaren de ene hit na de andere en werd recent nog op de MIA’s bekroond voor hun derde album Thin Walls. Balthazar mag dan ook de tweede festivaldag stomend afsluiten. Op vrijdag, de openingsdag komen er vijf namen bij. Zo zal Het Britse Afro Celt Sound System zorgen voor een feestje op het hoofdpodium. Ook de Amerikaans bluegrassband Hayseed Dixie, het Malinese Tamikrest, het Deense Habadekuk en het Belgische WÖR spelen die dag.

Op zaterdag komt Dez Mona erbij, waardoor die dag met onder meer Flying Horseman en Tourist LeMC opvallend Belgisch kleurt. Op zondag spelen ook het Ierse The Eskies, het Britse False Lights en de Amerikaanse band Dom Flemons nog in Dranouter.

Binnen enkele weken geeft Festival Dranouter ook de headliner van openingsdag vrijdag prijs.

De reguliere ticketverkoop is ondertussen van start gegaan. Naast de gebruikelijke dag, weekend -en combitickets kan je ook een Natuurpunt weekendticket kopen waarbij 5 euro per ticket integraal naar de werking van Natuurpunt gaat. Het festival vindt plaats van 5 tot en met 7 augustus.

www.festivaldranouter.be