Draad-poppentheater droomt van eigen poppenhuis in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

In september en oktober kun je in expositieruimte Het Punt in Roeselare terecht voor een blik op het figurentheater in West-Vlaanderen en bij uitbreiding Vlaanderen en de wereld. Het Draad-poppentheater stond garant voor de invulling. Ze dromen van een permanente locatie waar je alles over figurentheater te weten komt.

Het Draad-poppentheater is sinds enkele jaren een van de Culturele Ambassadeurs in Roeselare. Vanaf 3 september pakken ze uit met een onderzoeks- en tentoonstellingsproject. “Hiermee willen we de geschiedenis, het belang en de invloed van de West-Vlaamse figurentheatergezelschappen onderzoeken en dit op een aantrekkelijke manier tonen aan het publiek”, vertelt stuwende kracht Alain Verhelst.

Daarvoor krijgen ze de steun van Het Firmament, FARO, BIE en het SASK. “De expositie loopt tot 29 oktober in Het Punt, dat is de expositieruimte van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Roeselare”, aldus Alain.

“Het gaat om een tijdelijke tentoonstelling, maar op termijn hopen we een permanente locatie te hebben waar we de geschiedenis en belangrijkste documenten over het figurentheater kunnen bewaren. Op vandaag bestaat zoiets nog niet en nochtans zijn er heel wat waardevolle documenten die we niet verloren mogen laten gaan”, stelt hij. “Daar heb je echter partners voor nodig. We kijken alvast in de richting van de stad Roeselare en hopen dat er op termijn toch mogelijkheden zijn.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier