DRAAD-poppentheater brengt kerstverhaal in Sint-Michielskerk

Dit keer speelt het DRAAD-poppentheater een kerststuk met twee dimensionale poppen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

‘Over een warme nacht’ is de titel van een uniek kerstoptreden in de Sint-Michielskerk van het DRAAD-poppentheater samen met Het Sint-Michielskoor en het O.-L.-Vrouwekoor Jubilate. De plaatsen voor dit gebeuren op 23 december zijn beperkt.

Het DRAAD-poppentheater is een gevestigde waarde in de stad. Het biedt regelmatig voorstellingen aan voor jong en oud en doet dat in de thuishaven De Kleine Stooringhe in Rumbeke. Voor een benefietoptreden trekken voorzitter Luc Vandeputte en secretaris Alain Verhelst met hun ploeg, poppen en decors echter naar de Sint-Michielskerk. “Ons werd gevraagd om rond Kerstmis een voorstelling op te bouwen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de vzw Manna die het Mannahuis op het Marie Louise Demeesterplein runt.”

“Het is de eerste maal dat het DRAAD-poppentheater een voorstelling geeft in de Sint-Michielskerk. Het verhaal gaat over de Kerstman, in het blauw gekleed, die op tocht gaat. Hij volgt een ster die hem de weg toont naar een bijzonder gebeuren. Tijdens de voorstelling ontdek je waarom de kledij van de Kerstman evolueert van blauw naar rood. Je ervaart wat deze tocht met hem doet en hoe een speciale ontmoeting zijn manier van in het leven staat gaat bepalen.”

Tweedimensionaal

“Dit keer spelen we met speciale tweedimensionale poppen”, gaat Luc Vandeputte verder. Om iedereen ten volle te laten genieten, is het aantal plaatsen per uitvoering beperkt tot 250. Zo kan iedereen het poppenspel duidelijk zien, ook de kinderen, want dit stuk is ook voor hen weer uitermate geschikt.”

Voor deze voorstelling werkt het DRAAD-poppentheater samen met twee Roeselaarse koren. Het Sint-Michielskoor en het O.-L.-Vrouwekoor, beiden geleid door dirigent Kristof Desmet, zingen tussen de drie poppentheaterdeeltjes door sfeervolle kerstliederen.

De twee koren groeien al een tijdje naar elkaar toe. Sinds september repeteren ze elke week samen en sinds oktober hebben ze één dirigent. Ze concerteren samen en zorgen voor de muzikale ondersteuning in hun beide thuishavens, de St.-Michielskerk en de O.-L.-Vrouwekerk.

Samenzang

Na het slotgedeelte van het theater is er een samenzang voorzien met gekende kerstliederen. Joost Vanbrussel begeleidt op de piano.

Over een warme nacht wordt tweemaal uitgevoerd op zaterdag 23 december om 18 en om 20 uur. Voor elke voorstelling zijn 250 zitjes beschikbaar. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor min-twaalfjarigen. De kaarten zijn te koop op het decanaal secretariaat in de Vrouwenstraat 2 of ook via erna.nevejant@skynet.be en via de koorleden van beide koren.

Meer info op www.draadpoppentheater.be.

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier