Dog Eat Dog topt affiche Sleuterrock in Oeselgem

Bestuursleden Angela Verhalle, Denis Vercaemer, Tom Vanwynsberghe, Jens Simoens en Wouter Maene staan in voor het goede verloop van Sleuterrock. Jan Derijcke ontbreekt op de foto. © Foto vadu
Redactie KW

De start van het festivalseizoen is nog eventjes van ons verwijderd, maar nu al kunnen we dromen van heel wat toppers die in onze contreien komen spelen. Zo mag Sleuterrock op zaterdag 14 april niemand minder dan de Amerikaanse punkrockers van Dog Eat Dog verwelkomen en prijken ook Uberdope, Fields of Troy en Ironborn op de affiche.

Wie er de affiche van deze zestiende editie van Sleuterrock op naleest, valt het meteen op: waar in het verleden steevast coverbands op het Kerkplein van Oeselgem speelden, maakt het bestuur nu komaf met die traditie. “We zijn dit keer inderdaad voluit voor liveacts gegaan“, vertelt Tom Vanwynsberghe. “Ons bestuur organiseert Sleuterrock telkens voor het plezier. Zelf verdienen we er niks aan. Na 15 edities met coverbands vonden we de tijd rijp om het eens over een andere boeg te gooien en dat doen we meteen met enkele kleppers van formaat. Zelf was ik in mijn jeugdjaren grote fan van Dog Eat Dog en toen ik een eind terug nog eens op een cd van hen botste, daagde me het idee om hen te vragen voor Sleuterrock. Ze toeren nog regelmatig in Europa en rond die periode spelen ze een optreden in München, dus wilden ze met plezier in Oeselgem langskomen en daar zijn we uiteraard vereerd mee.”

Ook Uberdope

Andere topper op de affiche wordt Uberdope, drie rappers die door hun opmerkelijke videoclips meteen een trouwe schare fan vergaarden. “Ze maakten ook al een opvallende passage in het Eén-programma Iedereen Beroemd”, weet Tom. “Ze zitten op dit moment in de studio met Compact Disk Dummies, dus mogen we straks nieuw werk van hen verwachten. Ook metalband Fields of Troy met leden uit Oostkamp en Zwevezele staat op ons podium. Zij klinken als de West-Vlaamse Mastodon. Openen gebeurt overigens met de vijfkoppige hardrock- en heavymetalband Ironborn uit Beveren-Leie. Zij brengen een mix van eigen werk en covers.”

Op vrijdag 13 april, een avond voor het eigenlijke festival, is er traditiegetrouw een comedynight in de tent op het Kerkplein. “MC Joost Van Hyfte komt alles aan elkaar praten en er zijn optredens van Jens Dendoncker, Tim Bibo die iets speciaals met ballonnen doet en rijzende ster Jasper Posson”, gaat Tom verder. “We hebben er vertrouwen in dat deze gevarieerde affiche heel wat mensen zal aanspreken. Vorig jaar hadden we 500 bezoekers en was Sleuterrock uitverkocht. Het ziet ernaar uit dat het ook dit jaar die kant uitgaat. De online voorverkoop doet het prima. We hebben een optie op een iets grotere tent en afhankelijk van de evolutie van de ticketverkoop zullen we die wellicht inschakelen.”

(vadu)

Info en tickets: www.sleuterrock.be