Documentaire over Arno op Film Fest Gent

29/08/16 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:08

Film Fest Gent toont op zijn 43ste editie tien Belgische titels in verschillende secties, waaronder de première van een documentaire over rockzanger Arno Hintjens.

Documentaire over Arno op Film Fest Gent

© BELGA

Ook de herontdekte animatiefilm 'Jan zonder Vrees' (Jef Cassiers) staat op het programma, zo meldt Film Fest Gent.

De documentaire 'Arno Dancing in My Head' (Pascal Poissonnier) volgt de 67-jarige rocker tijdens de opnames van zijn jongste album 'Human Incognito' en op tournee. Ook de documentairereeks "Lefto - In Transit" (Kurt De Leijer) waarbij DJ Lefto de kijker verschillende steden via undergroundmuziek leert kennen, in het najaar op Canvas, wordt voor het eerst getoond.

Van "Beau Séjour", een tiendelige dramareeks voor Eén over een vermoord meisje dat haar eigen moordzaak moet oplossen (Nathalie Basteyns & Kaat Beels), worden twee afleveringen getoond. Verder gaat ook 'My First Highway' (Kevin Meul), een verhaal dat zoekt of een jongen kan weerstaan aan het avontuur waarin zijn vakantieliefde hem meesleurt, in Belgische première.

Voorts gaan vijf andere films in première op Belgische bodem, al komen of kwamen ze al in het buitenland op het witte doek. Dat is het geval voor 'Le Ciel Flamand' (Peter Monsaert), dat draait rond een dramatische gebeurtenis die de band in een driegeslacht onder druk zet, 'Home' (Fien Troch), over een groep tieners en volwassenen die hen omringen en de moeilijkheden om elkaar te begrijpen, en "King of the Belgians" (Peter Brosens & Jessica Woodworth), over de koning en zijn entourage die in het buitenland geconfronteerd worden met het uiteenvallen van België. Ook 'Noces' (Stephan Streker), dat draait rond de achttienjarige Pakistaanse Zahira die zwanger is en haar baby wil houden, zal er te zien zijn.

Film Fest Gent toont ook de herontdekte animatiefilm over de Vlaamse folklorefiguur 'Jan zonder Vrees' (Jef Cassiers) uit 1984. Het 43ste Film Fest Gent loopt van 11 tot en met 21 oktober.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!