Documentaire duikt in de geschiedenis van ‘t Hof van Commerce

Redactie KW

In ‘Wien is ‘t Hof van Commerce?’ gaat Kristof Michiels (DJ 4T4) op zoek naar de identiteit van de band, met een pak bekende koppen én de vertrouwde scheut zelfrelativering.

‘Wien is ‘t Hof van Commerce’ is een denderende rollercoaster vol muziek en visuele mash-ups over twee decennia ‘t Hof. Als rode draad doorheen de film dezelfde geestigheid en zelfrelativering die de band al jaren typeert. Bij twintig jaar ‘t Hof van Commerce hoort uiteraard ook een terugblik, met (meestal) uiterst ernstige en documentaire waardige bijdrages van o.a. Wim Willaert, Wim Opbrouck, Wannes Cappelle, Discobar Galaxie, Bent Van Looy, Bruno Vandenbroecke, Eddy Merckx, Coely, en vele andere grote en minder grote fans en compagnons de route van ‘t Hof. ‘Wien is ‘t Hof van Commerce’ een opzwepende trip die je katapulteert door twintig jaar Vlaamse hip hop en showbizz.

Documentaire duikt in de geschiedenis van 't Hof van Commerce

‘t Hof van Commerce is een complementair driemanschap, maar de film is het werk van DJ4T4, a.k.a. Kristof Michiels. Als DJ achter de twee MC’s heeft hij twee decennia ‘t Hof mee gevormd én klank gegeven. Michiels is een uitstekende entertainer en doet dat nu ook met ‘Wien is ‘t Hof van Commerce’ dat hij zelf omschrijft als een ‘audiovisueel feestje’.

De documentaire wordt op 25 en 27 maart vertoond tijdens Docville in Leuven, op 18 april komt de film ook in de bioscoopzalen.