Dj Remedy en MC Bounty winnen Heulse dj-wedstrijd Let Love Rule

Redactie KW

Jeppe Remy (16) uit Kortrijk en Yene Tassew (16) uit Marke of dj Remedy en MC Bounty wonnen dit weekend de dj-contest voor de chirofuif Let Love Rule in Den Hert. Binnekort zijn ze dus te horen in Depart in Kortrijk. Wij maakten alvast even kennis met het duo, dat economie-moderne talen studeert in het Don Boscocollege

Wanneer zijn jullie geïnteresseerd geraakt in draaien?

Jeppe: Ik ontdekte het draaien via mijn broer. Hij luisterde toen naar dj’s als Dimitri Vegas & Like Mike. Ik vond dat enorm boeiend en begon daarom zelf met draaien. Eerst enkel met een laptop, maar op mijn dertiende kocht ik mijn eerste draaitafel.”

Yene: “Ik ben altijd een sfeermaker geweest en kende ook weinig schaamte. Ideaal dus voor een MC. Ik begon ermee toen ik 15 jaar was. Nu leer ik ook draaien.”

Repeteren jullie vaak?

Yene: “Doordat we al zolang beste vrienden zijn, moeten we niet heel veel repeteren. We zijn al erg ingespeeld op elkaar. Eigenlijk repeteren we nooit. In het begin deden we dat wel en toen hadden we veel meer stress. Nu zijn we al veel losser geworden. De zenuwen zijn ook veel minder. Het gaat allemaal veel vlotter.”

Wat voor genres draaien jullie zoal?

Jeppe: “Vooral echte sfeerplaten. Ik ben ook grote fan van oude swingnummers, maar we draaien eigenlijk wel de meeste genres. We willen ons niet vastpinnen op een bepaald genre, zo is er voor elk wat wils.”

Wanneer was de eerste keer dat jullie hebben gedraaid?

Yene: Dat was op Geile & Pele in ‘t Sas te Harelbeke in februari 2017. We waren toen aangenaam verrast door de grote opkomst en toch ook wel zenuwachtig. Maar alles verliep vrij goed.”

Kunnen jullie op een grote schare supporters rekenen?

Jeppe: “We hebben altijd een vaste kliek supporters en vrienden. Meer en meer mogen we ook draaien op de grotere feesten van Kortrijk. We zijn dit jaar veel gegroeid en dat zien we aan het publiek voor wie we mogen draaien. We steken sinds dit jaar ook heel veel tijd in sociale media.”

Op welke fuiven of festivals willen jullie ooit nog eens optreden?

Yene: We doen het rustig aan en zien wel wat er op ons pad komt. Het is natuurlijk cliché om te zeggen, maar festivals als Tomorrowland zijn wel een ultieme droom. Wie weet binnen enkele jaren?”

Wat zijn de volgende evenementen in jullie agenda?

Jeppe: “Eerst doen we enkele sweet 16’s, dan op 7 april is er Mark-é festival en op 14 april staan we op Ketipolis en Jinfinity. Ook Chiroligion op 21 april staat in onze agenda. Daarna volgt nog een privé-evenement en natuurlijk is er Let Love Rule op 11 mei.” (TGM)

Info: www.facebook.com/RemedyBounty of info.remedybounty@gmail.com

12 HEUL winnaar dj-wedstrijd TG4