Dj Hypha mag nieuwe zaal Depart op Kortrijk Weide openen

Dj Hypha krijgt de eer de eerste plaat in Depart te spelen. © Krew Photography
Redactie KW

Het enthousiasme waarmee Tim Agon oftewel dj Hypha over muziek spreekt, werkt aanstekelijk. De jonge papa won vorige woensdag de dj-contest van de nieuwe evenementenhal Depart. Op 1 september mag hij er de boel muzikaal openen. “Het is best wel cool dat ik de allereerste dj zal zijn die er mag draaien.”

Dj Hypha is geen onbekend talent en hij weet ook wat de kwaliteiten van een goede dj zijn. “Als je kwaliteit wil leveren moet je je voorbereiden op de set”, zegt Tim Agon (27). Vorige woensdag was hij één van de geselecteerde dj’s die meededen aan de wedstrijd van Depart. “De jury vond mijn stijl goed passen in de avond. Ze hadden lof voor mijn mixingstijl en platenkeuze.” De nieuwe evenementenhal gaat op vrijdag 1 september voor het eerst open voor het publiek met een openingsfuif.

Urban sferen

Toen ik acht was, zat ik thuis al aan de knopjes van de installatie te prutsen. Of ik maakte de platen van mijn ouders kapot door te willen scratchen zoals de dj’s op tv.” Maar er was nog een andere reden waarom Tim op zijn zestiende achter de draaitafel ging staan. “Vrouwen vinden dat nog wel sexy, dacht ik, dus werd ik dj”, lacht hij. Eerst was hij Hypha Blast, daarna kwam er een dubstep en drum-‘n-bassproject tussen, toen werd hij Willy Wanko tot hij in 2015 de weg terug vond naar dj Hypha.

“Toen ik acht was, zat ik thuis al aan de knopjes van de installatie te prutsen”, lacht Tim Agon.© JA

“Vrouwen vinden dat wel sexy, dacht ik, dus werd ik dj”

“Ik ben begonnen met elektronische muziek, echte Trash House. Rond mijn achttiende kreeg ik de smaak van de Caraïbische muziek te pakken. Later verdiepte ik me meer in dubstep en drum-‘n-bass. Nu hang in vooral opnieuw in de urban sferen.” Tim is dj aan huis in de Cubaanse bar La Bodeguita del Medio.

Benieuwd

Terwijl Tim af en toe droomt van een set op Les Ardentes of Dour Festival blijft hij ook realistisch. “Eigenlijk is dj zijn een hondenstiel, we zijn met zoveel en de plaatsen zijn beperkt. Wedstrijden als deze zijn goed om bekendheid te krijgen.” De nieuwe evenementenhal van Kortrijk openen vindt hij alvast een hele eer. “De komst van Depart is absoluut geen slecht idee. Het is een waardig vervolg voor JC Tranzit. Ik hoop alleen dat het niet te groot zal uitvallen. Ik ben alleszins benieuwd.”

Ongetwijfeld geeft Tim volgende week een uur het beste van zichzelf, en is hij voorbereid. “Eerst maak ik een ruwe selectie van honderd nummers die actueel zijn of die ik graag hoor en daarna zoek ik een rode draad in de set. Een goede combinatie tussen mijn eigen ding en wat het publiek in beweging brengt.”

(Jasmien Aernout)

Dj Hypha vind je op www.facebook.com/deejayhypha

Line-up openingsfuif Depart

~ dj Hypha

~ 2KG Hoofdvlees

~ dj Shizzle le Sauvage

~ Faisal

~ Miel Oxes Driessens X 2KG