Dit zijn onze twee laatste West-Vlaamse ijzers in het vuur van Belgium’s Got Talent

Torben aan het werk in Belgium's Got Talent. (Foto VTM)
Redactie KW

Nog één voorronde zijn we in Belgium’s Got Talent verwijderd van de liveshows, waarin in totaal 32 acts zullen optreden. Vanavond zien we nog twee West-Vlamingen aan het werk: Torben Vancraeynest (13) uit Zwevegem en Mehdi Achiba (33) uit Menen.

Gemiddeld 1.118.120 kijkers – goed voor 46,4% marktaandeel – zagen vorige week hoe Baba Yega de hele studio inpakte met hun opvallende act. In de laatste auditieaflevering delen An Lemmens, Stan Van Samang, Niels Destadsbader en Dan Karaty de laatste tickets uit en maken ze de 32 finale acts bekend.

Misschien is die eer ook wel voor Torben weggelegd. Hij bespeelt de marimba, een niet voor de hand liggend instrument. “Ik volg al enkele jaren muziekles aan de kunstacademie in Zwevegem. In de lessen slagwerk maakten we kennis met drum, xylofoon en marimba”, vertelt hij. “Dat laatste instrument heeft zo’n mooie en warme klank, dat het mij meteen betoverde”, aldus de jonge muzikant. “Met mijn deelname aan Belgium’s Got Talent wil ik de marimba eens in een andere situatie laten zien. Het kan perfect als alleenstaand instrument gebruikt worden.”

Dit zijn onze twee laatste West-Vlaamse ijzers in het vuur van Belgium's Got Talent
© Belgium's Got Talent

Het deelnemen aan Belgium’s Got Talent noemt Torben een leuke ervaring. “Ik heb mijn ding kunnen doen zonder een fout te maken. In het twee minuten durend optreden sla ik een goeie 700 noten.” “Ik heb nog nooit in heel mijn leven zo hard met mijn servet gezwaaid als nu”, lachte An Lemmens nadien.

Prins Carnaval doet Tina Turner

En dan is er ook nog Mehdi Achiba (33). Mehdi is in Menen bekend als de huidige Prins Carnaval, maar daarnaast staat hij ook vaak op het podium als charmezanger Medi. “Ik heb altijd al graag gezongen. Al van jongs af playbackte ik verschillende nummers”, vertelt Mehdi. “Sinds een jaar of twee ben ik ook meer en meer op het podium te vinden.” Daarom besliste Mehdi om zich in te schrijven voor Belgium’s Got Talent. “Het is een beetje een kinderdroom die werkelijkheid wordt”, legt hij uit. “In Menen kent iedereen mij al een beetje, maar nu wilde ik ook eens aan de rest van België tonen wat ik kan.”

Dit zijn onze twee laatste West-Vlaamse ijzers in het vuur van Belgium's Got Talent
© Belgium's Got Talent

Mehdi brengt een nummer van Tina Turner. “Voor een man is dit best een verrassende keuze, maar zij is mijn grote idool, omdat ik me heel goed kan spiegelen aan haar leven. Zij had te maken met geweld binnen haar huwelijk en als kind heb ik dat ook gezien bij mijn ouders.”

(GVZ/BA/FJA – Foto’s VTM)