Dit zijn de eerste beelden die we van ‘Bevergem’ te zien krijgen

Redactie KW

De achtdelige humoristische reeks met en over Freddy De Vadder is dit najaar te zien op Canvas.

https://www.youtube.com/watch?v=AhFDdVjQxkU

De start van de opnames van Bevergem werd eerder al aangekondigd en nu zijn er de eerste beelden van de serie, in een regie van Gilles Coulier. De achtdelige reeks is dit najaar te zien op Canvas.

Bevergem is een absurde fictiereeks over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door foute ambities en ijdelheid. Een waanzinnig universum met onder meer Piet De Praitere, Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), Wim Willaert, Maaike Cafmeyer, Ann Tuts, Zouzou Ben Chikha en Wannes Cappelle.

Bevergem werd geproduceerd door Gilles De Schryver voor productiehuis De Wereldvrede en Canvas. De serie kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz.

Na het gigantische succes van ‘Eigen Kweek’, ook een reeks in het West-Vlaamse dialect, zijn de verwachtingen voor ‘Bevergem’ ook hoog gespannen.

(FJA)