Dirigent Rudy Van der Cruyssen bezet eerste twee plaatsen in Provinciaal Koorfestival

Redactie KW

Zondagavond schreven Rondinella en Voices koorgeschiedenis door zich respectievelijk op de eerste en tweede plaats van het Provinciaal Koorfestival te plaatsen.


Eerder had een twintigtal West-Vlaamse koren zich aangeboden om aan deze derde editie van het Provinciaal Koorfestival deel te nemen. Een vakkundige jury selecteerde op basis van hun dossier en een klankopname twaalf koren die deel mochten nemen aan de auditieconcerten. Van die twaalf bereikten er zes de finale, die plaats vond in een afgeladen vol Brugs Concertgebouw. Onder luid applaus en tot grote trots van de meegereisde achterban werden de twee Knokke-Heistse koren door de vijfkoppige deskundigenjury tot eerste en tweede laureaat uitgeroepen.

Jeugdkoor Rondinella kadert in de werking van deKunstAcademie Knokke-Heist en kaapte sinds haar oprichting in 1976 al tientallen prijzen weg. Dameskoor Voices! bestaat uit een twintigtal vrouwenstemmen met een Kneists koorverleden die de passie voor het zingen niet ontgroeid zijn. Beide koren brachten zondag een gedurfd, maar duidelijk geapprecieerd programma.

Con Cuore onder leiding van Jan Vuye uit Waregem werd derde.

(DM)