Directeur Museum M wordt Vlaams topambtenaar

Luc Delrue © Facebook/Luc Delrue
Redactie KW

De Vlaamse regering heeft de uit Kortrijk afkomstige Luc Delrue, huidig directeur van het Museum M in Leuven, benoemd tot secretaris-generaal van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media (CJSM).

Luc Delrue is al meer dan 30 jaar actief in de culturele sector. In de jaren ’90 leidde hij de Stichting voor Kunstpromotie. In 2000 werd hij in West-Vlaanderen algemeen coördinator van het cultuurproject Anno ’02 en in de periode 2003-2009 was hij zakelijk leider van het het Museum Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA), waar hij onder meer de fusie met Centrum voor Beeldcultuur in goede banen leidde.

In 2009 werd Delrue aangesteld als intendant van het Leuvense Museum M, waar hij in 2013 ook directeur werd. Met een sterke publiekswerking, een uitgesproken visie op de museale werking en collectie en een eigenzinnige mix van oude en hedendaagse kunst lieten Luc Delrue en Veronique Vandekerchove, die tot haar overlijden begin 2012 het artistieke en kunsthistorische voor haar rekening nam, M uitgroeien tot een vaste waarde in Leuven en in Vlaanderen.

Delrue bekleedt ook talrijke beheers- en adviesfuncties in culturele instellingen, adviesraden, werkgroepen en het Steunpunt Cultuur. Minister van Cultuur Sven Gatz is tevreden met de aanstelling. “De Vlaamse regering koos Luc Delrue omwille van zijn leidinggevende ervaring, zijn terreinkennis en visie. Ik vertrouw erop dat we een uitstekende opvolger voor Christine Claus in het departement CJSM hebben gevonden.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier