Directeur Antwerpse zoo wint persprijs Lichtervelde

Dries Herpoelaert (derde van links) wint de 21ste Lichterveldse persprijs. We herkennen voorts Hans Maertens, Lydie Lefere, Siska Delaere, Johny Vansevenant en Nele Wybo. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Dries Herpoelaert heeft het Bronzen Accordeonnetje gewonnen. Dat is de prijs die de Lichterveldse Perskring dit jaar al voor de 21ste keer uitreikte.

Dries Herpoelaert (51) is afkomstig van Lichtervelde, maar woont al een tijd een Antwerpen. Hij werkte als bankier voor Fortis en was directeur van de Music Hall Group, de exploitant van vier zalen: Vorst Nationaal, Capitole in Gent en de Stadsschouwburg en Zuiderkroon in Antwerpen.

In 2009 werd hij benoemd tot directeur van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde in Antwerpen (KMDA). De KMDA beheert de Zoo van Antwerpen, Planckendael, het Serpentarium in Blankenberge, De Zegge in Geel en de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. “Het is voor Lichtervelde en West-Vlaanderen een eer dat iemand van bij ons in Antwerpen kan zeggen hoe ze het daar moeten doen”, aldus Hans Maertens van de Perskring.

Mooie verrassing

“Dit is een mooie verrassing”, aldus de laureaat. “Al wist ik al even dat ik gewonnen had. Hans Maertens had mijn moeder gebeld om mij op de uitreiking te krijgen. Mijn moeder belde daarop met mijn vrouw en mijn vrouw praatte met mij. Ze konden het blijkbaar niet stil houden.” (lacht)

Het Bronzen Accordeonnetje is de persprijs die de Lichterveldse Perskring al sinds 1996 elk jaar uitreikt aan een verdienstelijke Lichterveldenaar of Lichterveldse vereniging die het voorbije jaar in de media kwam. Modest Maertens was de eerste winnaar. Vorig jaar won wijnkenner Gido Van Imschoot. Het beeldje wordt gemaakt door Ron Deblaere, die de prijs in 2014 zelf won.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier