Dino Verhelst uit Gistel wil Junior MasterChef worden

Redactie KW

In de reeks Junior MasterChef op VTM laat Dino Verhelst (13) het beste van zichzelf proeven. Hij wil vooral ervaring opdoen en later topchef worden.

Sinds woensdag 24 oktober wordt op VTM in de tweede editie van Junior MasterChef uitgezonden. Deze reeks vertelt het verhaal van 18 kinderen tussen 9 en 13 jaar oud met een passie voor koken, die staan te trappelen van enthousiasme om sterrenchef Wout Bru en de IJslandse kok Dagný Rós Ásmundsdottir te betoveren met hun eigen topgerechten. Een van hen is Dino Verhelst uit Gistel, die het tweede jaar hotel en restaurant volgt in hotelschool Spermalie in Brugge.

“Ervaring opdoen”

Over zijn huidige deelname vertelt hij het volgende : “Op school werd rondgevraagd wie wilde meedoen. Mijn klasgenoot en vriend Andries zag dat ook zitten en samen begonnen we eraan en werden we geselecteerd. Later wil ik voor kok leren en in dit programma kan ik alvast oefenen en ervaring opdoen. Het zou natuurlijk tof zijn mocht ik winnen, maar veel belangrijker is dat ik al veel bijleer, want ik zou graag op een hoger niveau koken en topchef worden.”

(KVC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

>> Junior MasterChef is sinds 24 oktober elke woensdag om 20.30 uur te zien bij VTM