Dimitri Deman uit Tielt is een internationaal gevraagd dj

Redactie KW

Headliner op het Tieltse festival HeadQuarterz op 23 augustus is regio-dj Dimitri Deman. Hij woont in Gent, maar is zijn roots niet vergeten.

De eerste dj-ervaring van Dimitri Deman was in jeugdhuis De Betonneuse in Pittem, hij moest er de vaste dj een avondje vervangen. “Toen ik een paar jaar later uitging in La Bush in Pecq raakte ik er gefascineerd door de dj, want hij draaide er vinyl. Ik kocht mijn eerste vinylplaten toen ik 17 jaar was en het is niet meer gestopt.”

Het dj-verhaal van Dimitri kreeg plots een internationale toets. “Op een dag kreeg ik de aanvraag om op het Griekse eiland Corfu te gaan draaien in de Edemclub. Dat ging van één avond naar twee zomermaanden, naar een volledig zomerseizoen. Een unieke ervaring. Ik heb daar ooit 14 uur non-stop gedraaid.” Ondertussen mocht Dimitri ook dj-sets in Amsterdam, Londen, Parijs, Utrecht en Breda verzorgen en begon hij met de organisatie van Downtownhouse, een festival in de Decadance in Gent.”

Headquarterz

HeadQuarterz wordt voor dj Dimitri Deman zijn eerste grote thuismatch. “Ik ben enorm blij toen ze me vroegen: ik krijg er zelfs mijn eigen podium. Ik kreeg carte blanche voor de inrichting en de line-up. We hebben op ook een dj-wedstrijd georganiseerd om onze affiche op HeadQuarterz aan te vullen. Uiteindelijk staan behalve mezelf ook Jimster (UK), Shir-I-Kan (UK), Jade Cox (UK), Jr From Dallas (F), Furniture Crew, Le Babar & Pat Lezizmo en LikeMindedSoul op het programma. Info: www.headquarterz-festival.com. (RDT)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Tielt