Dieter Vandeputte moet hoofdrol in dansshow opgeven door hernia

Dieter Vandeputte moet noodgedwongen forfait geven voor de dansvoorstelling. (Foto Frank)
Redactie KW

Op zaterdag 1 maart en zondag 2 maart voert Life Danscenter ‘Man in the Mirror’ op. Dieter Vandeputte zou de hoofdrol op zich nemen, maar moet noodgedwongen forfait geven na een operatie van een acute hernia.

Amper twee weken geleden ging Dieter Vandeputte (27) naar de spoedafdeling met hevige pijn in zijn rug. “Na een scan werd ik onmiddellijk geopereerd aan een acute hernia. Het herstel loopt vrij vlot, zo kan ik al opnieuw normaal stappen, maar niet vlot genoeg om binnen een drietal weken op de planken te staan”, vertelt Dieter.

Invaller coachen

Een jaar lang werkten Dieter en partner Davy, beiden zaakvoerders van het Life Danscenter, naar dit stuk toe. “Voor het eerst kozen wij voor een semi-professionele dansvoorstelling. De voorstelling van vorig jaar werd herwerkt en naar een hoger niveau getild”, vertelt Dieter. Het nieuws hier niet aan te kunnen deelnemen was voor Dieter een donderslag bij heldere hemel. “Het is de nachtmerrie van iedere danser om uit te vallen een maand voor de voorstelling. Ik zal mijn invaller, Kevin Garcia, helpen coachen. Het zal wel wat raar doen om iemand anders mijn rol te zien vertolken. De rol is min of meer op mijn lijf geschreven”, zegt hij. Kevin is een Spaanse all-round danser die Dieter en Davy leerden kennen tijdens een internationale dansstage.

De voorstellingen van Man in the Mirror vinden plaats op zaterdag 1 maart om 15 en 20 uur en op zondag 2 maart om 18 uur. De voorstelling van zaterdag 1 maart om 20 uur is reeds uitverkocht. De show vindt plaats in Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62, Izegem. Kaarten kosten 17 euro. (RM)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier