Dieter Haghebaert uit Kortrijk is nieuwe Prins Carnaval

Dieter Haghebaert samen met zijn moeder Martine Nottebaert. © Foto Bart Bearelle
Redactie KW

Samen met zijn moeder, die benoemd werd tot Prinses Carnaval, zal hij een jaar lang activiteiten bijwonen als Prins Carnaval van Kortrijk.

Afgelopen weekend vond in het Stadhuis van Kortrijk de aanstelling van de nieuwe Prins en Prinses carnaval plaats. De orde van de Vlasch’aard Groot Kortrijk koos uit de drie overgebleven kandidaten Dieter Haghebaert en Martine Nottebaert. “Na de algemene schriftelijke proef waar alle kandidaten mochten aan deelnemen bleven we slechts met drie mensen over”, vertelt kersvers Prins carnaval Dieter Haghebaert. “Nadien moesten we een voor een voorstellen doen voor het komende carnavalsjaar. Uiteindelijk trok ik aan het langste eind.”

Speciale dag

De orde van de Vlasch’aard Groot Kortrijk bestaat dit jaar 33 jaar. Om dit nog unieker te maken werd de moeder van Dieter, Martine Nottebaert, benoemd tot Prinses carnaval. “Dat ik benoemd werd tot Prins en mijn moeder tot Prinses is echt speciaal. Het is niet alleen een mooi gebaar, maar bovendien is het ook een duidelijk signaal dat onze vereniging openstaat voor horende en slechthorende mensen, aangezien mijn moeder slechthorend is”, besluit Dieter.

(BPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier