Diego Dupont uit Roeselare kookt deze week in Komen Eten

Redactie KW

De 37-jarige Diego Dupont uit de Brugsesteenweg in Roeselare neemt deze week deel aan het televisieprogramma Komen Eten op VT4. Zelf koken doet hij op donderdagavond. “Als laatste mogen koken is voor mij eerder een nadeel.”

Toch geeft hij zich nog niet gewonnen. Getuige zijn meest opvallende uitspraak: “Deelnemen is belangrijker dan winnen? Dat is een uitspraak voor verliezers!” Competitief is hij alvast. “Ik ben lang actief geweest als mental coach in tal van sporttakken. Sinds vier jaar ben ik daarmee gestopt en heb ik mijn eigen selectiekantoor.”

Diego woont met zijn vrouw en twee kinderen in een huis met drie keukens, vijf slaapkamers, zwembad en noem maar op. “Ik weet nu al dat ze mij op basis daarvan de stempel zullen geven van de typische hard werkende zakenman. Nochtans ben ik zo niet. Nu, er wordt sowieso enorm veel in scène gezet”, vertelt Diego.

Zelf kookt hij nog maar enkele maanden. “Ik ben begonnen onder impuls van de vele kookprogramma’s. Ik ben een Bourgondische koker, vispannetje maak ik zelf het liefst klaar.”

Diego Dupont vanaf vanavond tot en met donderdag 15 september in Komen Eten. Hij krijgt daarbij het gezelschap van schoenenverkoopster Kendy uit Wielsbeke, aromatherapeute Creosa uit Genk en student Fréderic uit Temse.

(TD)