Deze West-Vlamingen gaan hun kans in De Slimste Mens

Redactie KW

De nieuwste reeks van ‘De Slimste Mens’, met presentator Erik Van Looy op Vier, telt 33 kandidaten. Daarbij ook deze vijf West-Vlamingen.

Het gaat om zangeres en mediafiguur Wendy Van Wanten, SP.A-politicus John Crombez – met ‘z’, klaarblijkelijk verwarde de tekenaar van Vier de Eernegemnaar met een Missmaker – acteur en nog altijd ‘hype van het moment’ Wim Willaert (die zowel zal kunnen vertellen over de tweede reeks van ‘Eigen Kweek’ als over de eersteling van ‘Bevergem’) en nog twee minder bekende artiesten. Enerzijds Sarah Vandeursen alias Conny Komen uit Brugge, helft van het lichtjes hilarische duo Kenji Minogue, anderzijds Lennert Coorevits, ook al een helft van een duo, maar dan van het Desselgemse Compact Disk Dummies. Zijn broer Janus is iets meer van het schuchtere type, maar voor de extraverte en kleurrijke Lennert moet een deelname aan een nationale televisiequiz een kolfje naar zijn hand kunnen zijn.

Of de West-Vlamingen het ver kunnen schoppen, zal de toekomst moeten uitwijzen. Andere kandidaten zijn onder andere Gert Verhulst, Dyab Abou Jahjah, Jeroen Meus, Charlotte Vandermeersch, Luc De Vos, Jan Peumans, Pat ‘2 Fabiola’ Krimson, Fatma Taspinar en Lucas Van Den Eynde.

De Slimste Mens keert vanaf 14 oktober terug op Vier.

(FJA)