Deze rockende West-Vlamingen maken zich op voor viér optredens op één dag

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

De West-Vlaamse tributeband ‘Belgian Quote Band’ speelt op zaterdag 12 september op niet minder dan viér locaties, verspreid over het land. Ze zullen zich verplaatsen met een limo, een heliktopter en een echte artiestenbus.

Erwin en Frank Vandaele, Wesley Jaques en Lieven Vandenbroucke vormende Belgian Quo Band, één van de meest succesvolle tribute acts van het land. Ze schuimen al enkele jaren alle podia af met hun eerbetoon aan Status Quo en stonden zo al op de Gentse Feesten, Genk On Stage en Rock Voor Specials.

Binnenkort hebben ze een nog nét iets drukkere ‘werkdag’ voor de boeg: op zaterdag 12 september spelen ze vier optredens op even veel verschillende locaties in ons land, mét volledige liveband. Een serieuze uitdaging, niet in het minst op logistiek vlak, maar drummer Wesley Jaques uit Torhout heeft er vertrouwen in. “We werken met twee crews die onze instrumenten gaan klaarzetten op de locaties. Uiteraard beschikken we ook over twee ‘backlines’ – alle instrumenten hebben we dus dubbel. De shows liggen immers verspreid over het land: Olen (nabij Herentals), Nieuwenrode (nabij Londerzeel), Snaaskerke (nabij Gistel/Oostende) en tot slot Schuiferskapelle bij Tielt.”

Uitzonderlijk vervoer

“Voor het transport hebben we iets spectaculairs in petto”, glundert Wesley. “We maken onze verplaatsingen met een limousine, een helikopter en een echte artiestenbus. Voor de tourbus zorgt de firma die onder meer werkt voor bands als Triggerfinger, Selah Sue en Axelle Red. De comfortabele helikopter wordt voorzien door een firma uit Wevelgem en de limousine komt uit Ardooie.”

De band koppelt aan de marathontournee ook nog een goed doel: in Snaaskerke spelen ze een benefietoptreden ten voordele van de MUG Heli in West-Vlaanderen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier