Derde seizoen van “Mijn Pop-uprestaurant” start dinsdag in Kortrijk

In Antwerpen, Genk en Kortrijk start dinsdag het derde seizoen van het VTM-programma "Mijn Pop-uprestaurant". © VTM
Redactie KW

In Antwerpen, Genk en Kortrijk start dinsdag het derde seizoen van het VTM-programma “Mijn Pop-uprestaurant”.

Daarin nemen opnieuw zes duo’s het tegen elkaar op, zij het dus ditmaal slechts in drie steden. De pop-uprestaurants worden immers telkens per twee op één plein gezet, zodat de concurrentie letterlijk om de hoek loert. Tijdens de eerste fase van de wedstrijd draait alles dan ook rond “de beste van ‘t stad” worden. De drie overblijvende duo’s strijden nadien verder voor de begeerde som van 100.000 euro die als startkapitaal voor de eigen restaurantdroom kan dienen.

De Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen, C-Mine in Genk en het Stationsplein in Kortrijk vormen dit jaar het decor voor de tweestrijd tussen telkens twee pop-uprestaurants. De presentatie is nog steeds in handen van Evi Hanssen en in de jury krijgen vaste waarden Sergio Herman en Sepideh Sedaghatnia het gezelschap van nieuwkomer Gert Verhulst. Zij krijgen tijdens de eerste aflevering alvast een driegangenmenu voorgeschoteld dat de zes duo’s – voor de gelegenheid in twee teams ondergebracht – voor een dertigtal gasten moeten samenstellen.

Die eerste test bepaalt wie vervolgens in welke stad een pop-uprestaurant mag openen. Hoe beter de deelnemers presteren, hoe meer inspraak ze krijgen in hun uiteindelijke locatie. Ze mogen bovendien niet enkel aangeven wat hun stad van voorkeur is, maar ook met welk ander duo ze zeker niet op hetzelfde plein willen belanden.

De kandidaten van het derde seizoen zijn het koppel Jan en Nele, zussen Chloë en Magali, het ex-koppel Miette en Willem en drie “beste vrienden”-duo’s: Gillian en Caroline, Amanda en Sven en Giordano en Myrthe. “Mijn Pop-uprestaurant 2016” is vanaf 1 maart vier weken lang elke dinsdag en donderdag te zien op VTM om 20.35 uur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier