Derde Belgische titel op rij voor Patrick Van Horne

Van Horne ging met de hoofdprijs lopen.
Redactie KW

Van Horne won voor de derde keer op rij het BK Levende standbeelden en deze keer was zijn act: “Zijn verleden, mijn verleden – de mijnwerker”.

Je kon vandaag weer op de koppen lopen tijdens de 19e Toog&Tafelhappening in het Louisakwartier in Oostende. De vele eetstandjes oogstten succes met hun speciale hapjes en drankjes, die tegen democratische prijs werden aangeboden. Uiteraard ging er ook veel aandacht naar de open wedstrijd ‘Levende Standbeelden’ , het Belgisch kampioenschap.

De 24 deelnemers, waaronder zes categorie ‘Jeugd’, wisten de bezoekers urenlang te amuseren en te verwonderen met hun aantrekkelijke, soms verrassende act. Het publiek (meer dan 700 stembiljetten) mocht de jury assisteren om de publieksprijs toe te kennen. Die check van 250 euro ging naar een 10-jarig meisje uit Sluis, Amber Houtzager, met haar act ‘Gestrikt’. DE Belgische titel, en een check van 200 euro, werd door de jury toegewezen aan de 35-jarige onderwijzer, Patrick Van Horne uit Neeroeteren. Hij pakte voor de derde keer op rij de Belgische titel, nu met zijn act ‘Zijn verleden, mijn verleden-de mijnwerker”.

Van Horne was de grote vedette van de dag want naast de Belgische titel greep hij ook de check van 800 euro, als winnaar van de wedstrijd. De tweede plaats (500 euro) was voor de Nederlander John Hoogenboom (met ‘Oppassen’), de derde plaats (400 euro) voor de Nederlandse artiestengroep ‘Afke’ (met Mary Poppins) en de vierde prijs (300 euro) ging naar de Nederlander Davy Van Den Hout, met ‘Scrooge’. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier