Delirium Blues Festival in Beveren opnieuw in het teken van Rory Gallagher

Dominiek Hemeryck is heel tevreden met de affiche voor de volgende editie van het Delirium Blues Festival in Beveren. (Foto SL)
Redactie KW

Het Delirium Blues Festival, dat vorig jaar voor het eerst in Beveren georganiseerd werd, krijgt in april een tweede edtie. Ook dit jaar brengt het festival een hulde aan de overleden gitaarvirtuoos Rory Gallagher.

Voor de tweede keer zal de Nieuwe Deure in Beveren omgevormd worden tot een muziektempel met het Delirium Blues Festival. De eerste editie in de deelgemeente van Roeselare vorig jaar was een groot succes. Organisator Dominiek Hemeryck liet aan zijn publiek de keuze of er een vervolgstuk moest komen of niet.

“De respons was overweldigend”, zegt Dominiek. “Er zal dit jaar opnieuw hulde gebracht worden aan Rory Gallagher.” De Ierse gitaarvirtuoos stierf twintig jaar geleden. Nieuw dit jaar is dat ook de legendarische Stevie Ray Vaughan een ode krijgt op het festival. “Het concept van vorig jaar wordt opnieuw aangehouden”, zegt de organisator. “Van alle artiesten wordt verwacht dat ze nummers uit het eigen repertoire spelen aangevuld met twee liedjes van de gitaarhelden. Onder de noemer ‘Rory Gallagher meets SRV’ stelde de organisator weer een affiche vol gitaargeweld voor met internationale acts, maar ook talent van eigen bodem.

Het festival vindt plaats op zaterdag 9 april in De Nieuwe Deure in Beveren. Tickets kosten 20 euro en dienen overgeschreven te worden op IBAN BE47973126560580 met vermelding Delirium Blues Festival (Hemeryck Dominiek). Het stortingsbewijs geldt ook als ticket.

Alle info en line-up op de gelijknamige Facebookpagina.

(SL)