Deelname Roeselaarse Demi in The Voice laat sporen na in… hitlijsten

Demi Eestermans (Foto VTM) © The Voice van Vlaanderen
Redactie KW

Afgelopen vrijdag werd de Roeselaarse Demi door de juryleden van The Voice van Vlaanderen gebombardeerd tot favoriet, nadat ze vorig jaar niet eens door de blind auditions raakte. Nu heeft haar deelname zelfs een impact op de hitlijsten.

Elke zondag middag is de iTunes top 40 te horen op radiozender Q-Music. Die giet alle meest verkochte en gedownloade singles een kwartier voor de uitzending in een actuele hitlijst. De sterkste stijger deze week is Royals van Lorde. De Nieuw-Zeelandse single kwam binnen halfweg oktober en stond er 14 weken in. De hit, die onlangs nog gecoverd door Bruce Springsteen tijdens een optreden, was al bijna uit de hitlijst verdwenen toen ze zondag opeens de sterkste stijger was.

Ver hoeven we het niet te zoeken: Demi Eestermans uit Roeselare deed afgelopen vrijdag een sterke blind audition in The Voice van Vlaanderen op VTM. Dat deed ze met het nummer Royals. Een jaar geleden nam Demi al deel en toen draaide niemand zich om. Deze keer draaiden de juryleden zich allemaal om. Meer nog, ze bombardeerden haar tot één van de topfavorieten. Demi koos uiteindelijk voor het team van Bent Van Looy. Maar Demi heeft nog een lange weg af te leggen. Vanaf volgende week wachten de battles en daarna moet ze proberen door te stoten naar de live finales. Benieuwd of haar volgende nummerkeuze ook een impact zal hebben op de hitlijsten…