Debuut van Lukas Bossuyt in wereldpremière op Wereldfilmfestival van Montréal

Redactie KW

‘Terug naar morgen’, het speelfilmdebuut van Lukas Bossuyt uit Harelbeke, beleeft eind deze maand zijn wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal, dat plaatsvindt van 27 augustus tot 7 september.

De film doet er mee in de competitie voor debuutfilms. Ook de Vlaamse kortfilms Empire en Nkosi Coiffure worden er voor het eerst voorgesteld in Competitie. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

‘Terug naar morgen’ is een romantisch drama met een vleugje sciencefiction. De film vertelt het verhaal van de briljante professor Viktor, die samen met zijn assistent Titus een baanbrekende ontdekking doet : ze vinden een manier om de tijd te manipuleren door e-mails naar het verleden te sturen. Maar het verleden veranderen, is niet zonder risico. Bossuyt draaide tot nu toe vooral commercials, maar was ook actief als scenarist voor een aantal Vlaamse televisiereeksen (Aspe, De Rodenburgs). De hoofdrollen zijn voor Koen De Graeve, Matteo Simoni en Robrecht Vanden Thoren. Vanaf 30 september is de film in ons land te zien.

(BELGA)