Debuut van jeugdschrijfster Laila Koubaa uit Eggewaartskapelle verovert nu ook Frankrijk en de Maghreb-landen

Laila Koubaa. (GF)
Redactie KW

‘Azizi en de kleine blauwe vogel’, het debuut van de uit Eggewaartskapelle afkomstige jeugdschrijfster Laïla Koubaa verovert nu ook Frankrijk en de Maghreb-landen. De vertaalrechten zijn verkocht aan de Franse uitgeverij Rue du Monde.

Laïla Koubaa is afkomstig van Eggewaartskapelle en heeft multiculturele roots. Haar vader Mohamed is afkomstig uit Tunesië en stichtte hier een gezin met Monique Rooryck. In juni 2013 verscheen het debuut van Laïla Koubaa, het prentenboek ‘Azizi en de kleine blauwe vogel’ bij de Nieuw-Zeelandse uitgeverij Book Island. Mattias De Leeuw verzorgde de illustraties. Laïla Koubaa schreef ‘Azizi en de kleine blauwe vogel’ naar aanleiding van de Arabische Lente, met een knipoog naar Maeterlinck. Book Island heeft nu de vertaalrechten van het boek verkocht aan de Franse uitgeverij Rue du Monde. Deze verdeelt kinderwereldliteratuur in Europa, de Maghreblanden en Canada.

Momenteel werkt Laïla Koubaa aan haar bijdrage voor een brievenboek dat binnenkort bij De Bezige Bij Antwerpen verschijnt naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Marokkaanse migratie naar België. Daarnaast schrijft ze ook een nieuw prentenboek voor Studio Sesam, een intercultureel en participatief jeugdliteratuurproject.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier