De zomerevents gebundeld

© Benny Proot
Redactie KW

De Stad Brugge heeft alle zomerevenementen gebundeld in één publicatie. Deze uitneembare zomeragenda prijkt in de vorm van de ‘afvalkalender’ in het nieuwe nummer van BruggeINspraak dat in alle brievenbussen bedeeld wordt.

Circus

Van 12 t/m 16 juli trekt Uitwijken met een circusact naar de Brugse wijken. Het gaat om de voorstelling Funambule van koorddanser Pierre Deaux : een spektakel voor alle leeftijden waarin angst en plezier elkaar op 5 meter hoogte ontmoeten. Deze act is ook te zien tijdens het gratis circusfestival Cirque Plus van 18 t/m 20 juli in de tuin van het Grootseminarie langs de Potterierei. Humor, acrobatie en een vleugje emotie vormen de rode draad doorheen dit festival, met gezellig terras onder de bomen. Ter info : vorig jaar lokte Cirque Plus 9.000 bezoekers.

Moods !

Van 24 juli t/m 8 augustus vindt het stadsfestival Moods ! plaats. De nieuwe formule – sinds vorig jaar – pakt uit met acht concerten : vier gratis op de Burg in de weekends, vier te betalen in de week op het binnenplein van het Belfort. De programmatie is in handen van Cactus muziekcentrum.

De Burg doet dienst als decor voor West-Vlaamse held Flip Kowlier (24/07), de street tango van Orquesta Típica Fernández Fierro (25/07), de coole soul van Ben l’oncle Soul (01/08).

Hindi Zahra (31/07), die wel eens de Marokkaanse Norah Jones genoemd wordt, heeft haar gloednieuwe cd Homemade (Blue Note) onder de arm en staat garant voor jazzy fluisterpop. Als voorprogramma mag de Gentse singersongwriter Bony King bloemlezen uit zijn nieuwe cd Wildflowers : licht melancholische folkpop, onmiskenbaar beïnvloed door Bob Dylan.

Benenwerk

MOODS! Intiem graaft parels op uit de grotere muzikale tradities en brengt op het binnenplein van de stadshallen contrabassist Avishai Cohen(29/07) en flamencodanser Alfonso Losa (30/07). De Ierse band Villagers komt zijn nieuwe cd Darling Arithmatic live voorstellen : vlijmscherpe indiefolk over de liefde. Chansonnier Guido Belcanto (06/08) sluit Moods intiem af. Op 8 augustus is er uiteraard de Ballroom Brugeoise : het dansfestival Benenwerk op elf Brugse pleintjes.

MAfestival

Van 31 juli tot zondag 9 augustus worden de liefhebbers van oude muziek verwend tijdens het tiendaagse MAfestival in het Concertgebouw en in diverse Brugse kerken, met als muzikale thema de ijdelheid….

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus staat het witte polderdorp Lissewege in het teken van het Lichtfeest, met vuurinstallaties, kunst en straattheater. Vorig jaar trok dit weekend 10.000 toeschouwers.

Uitzomeren

Er komt ook een tweede editie van Uitzomeren : samen met Ciné Lumière presenteert Brugge Plus van vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus een mix van film, muziek en straattheater in het Sebrechtspark.

Uiteraard kunnen de kunstliefhebbers deze zomer nog tot 18 oktober de hedendaagse installaties van de Triënnale bezoeken. Wie te warm heeft, kan vanaf 4 juli elke zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur een verfrissende duikin de Reien aan de Carmersbrug nemen.

Info : www.bruggeplus.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier