De Weekbode Roeselare viert 70-jarig bestaan met extra jubileumkrant

Jos Remaut

Op vrijdag 28 april vinden alle lezers van De Weekbode Roeselare een extra jubileumnummer van 72 pagina’s bij hun wekelijkse KW. Hiermee zet de krant zijn 70-jarig bestaan feestelijk in de verf.

Het eerste nummer van De Roeselaarse Weekbode verscheen op 6 mei 1947 en werd gratis verspreid. In het editoriaal werd verkondigd dat het gaat om een onafhankelijk weekblad met uitgesproken katholieke strekking. “Sociaal vooruitstrevend, zal het gesteld zijn in trouwe volksverbondenheid en in een geest van gezonde vaderlandsliefde”. Vanaf nummer 2 kostte De Roeselaarse Weekbode 2 frank per nummer.

Uiteraard is er ondertussen heel veel veranderd in onze samenleving, maar De Weekbode, op vandaag een van de elf edities van Krant van West-Vlaanderen, is altijd gebleven én flink mee geëvolueerd met haar tijd. “Het Roeselaarse hart blijft nog altijd stevig kloppen in De Weekbode”, zegt nieuwsmanager Jos Remaut in het voorwoord van het jubileumnummer, “en dat mag zo gerust nog vele tientallen jaren verder gaan.”

Klein en groot nieuws, jaar per jaar

Voor de extra jubileumkrant dook de redactie van KW de archiefkelders in, op zoek naar markante nieuwsfeiten uit elk van de voorbije 70 jaren. Een zoektocht naar zowel het grote als het kleine nieuws, die een heel uiteenlopend palet aan menselijke verhalen opleverde : de opening van de Grand Bazar, Spillie als een held op de Grote Markt van Roeselare, dokter Erik Lamsens als chansonnier in Tienerklanken, de kroning van de eerste Batjesprinses… het is maar een greep uit de 70 verhalen die de Roeselaarse Weekbode u deze week extra te bieden heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=AIBx1tQzycg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier