De Tank op Burg in Brugge herbergt nu ook expositieruimte met drie zalen

© SVV
Redactie KW

In De Tank, de vaste residentieplak van Het Entrepot op de Burg 4 in Brugge, is de nieuwe expositieruimte in gebruik genomen. In een eerste fase zal Het Entrepot deze ruimte zelf gebruiken, maar ook externen zullen er georganiseerde events op het getouw kunnen zetten.

De expositieruimte van De Tank omvat drie verschillende zalen van respectievelijk 200, 50 en 30 vierkante meter. “Ze zijn voorzien van witte wanden om werken op te hangen”, zegt schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V). “Door middel van grote verrolbare elementen is de ruimte ook moduleerbaar.” Het eerste eigen evenement van Het Entrepot is de twaalfde editie van Pecha Kucha Brugge en vindt op vrijdag 27 oktober om 20 uur plaats. Bij deze succesformule hangen jonge, creatieve en ondernemende sprekers een beeld van zichzelf op aan de hand van twintig beelden die elk twintig seconden geprojecteerd worden.

Alle 42 ateliers in De Tank zijn ondertussen verhuurd aan een zestigtal jonge, Brugse kunstenaars. “In de expositieruimte van De Tank kunnen jonge Brugse artiesten zich tonen aan het publiek“, vertelt Demon. “Ook kunstenaars die hier niet werken, zijn evenwel welkom. We gaan deze ruimte immers ook verhuren en dit aan democratische prijzen.”

Tijdens de week kunnen residenten van De Tank en -30-jarigen de ruimte afhuren voor 50 euro per dag. Voor een weekend bedraagt de kostprijs 300 euro. De andere tarieven vind je op de website.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier