De Steiger in Menen en Forum in Wervik gaan samenwerken onder noemer ‘Frontera’

Redactie KW

Het gemeenschapscentrum Forum Wervik en cultuurcentrum De Steiger Menen werken in de nieuwe programmatie onder de noemer Frontera voor de eerste keer samen.

Dat maakten de buurgemeenten woensdagavond bekend. In de beide seizoenbrochures en het abonnement zijn er vier voorstellingen van het ander centrum opgenomen. Op die manier kunnen Forum en De Steiger een nog breder programma aanbieden. “Het is niet alleen belangrijk een breed programma aan te bieden, we bereiken nu ook een ruimer aantal bewoners”, zegt schepen van Cultuur Griet Vanryckeghem (N-VA) uit Menen. “Op een boogscheut van mekaar liggen er twee centra en is het dus logisch dat we kijken om samen te werken. Om te vermijden dat de concurrentie zou beginnen spelen, gaan we samenwerken. Op dat vlak zijn we trendsetters”

De voorstellingen in samenwerking zijn onder meer Bart Cannaerts, Raymond (beiden Menen), Patrick Riguelle, Piv Huvluv (beiden Wervik). “Door die samenwerking vergroten we beiden ons aanbod”, aldus Thierry Seys van De Steiger. “Menen kiest voor heel wat theater, Wervik legt meer het accent op muziek en comedy.

Zowel in Menen als Wervik zijn de abonnementen vanaf komende maandag te koop. Losse tickets vanaf maandag 23 juni

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier