De Spil viert 20ste verjaardag met De Langste Fanfare in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vroege bezoekers van de Winkelnacht in Roeselare kregen vrijdagavond al een mini voorsmaakje van De Langste Fanfare. De Spil wil namelijk haar 20ste verjaardag vieren met een lange fanfare door de stad.

De Spil viert dit jaar haar twintigste verjaardag. “We zijn uitgegroeid tot een dynamisch huis, waar de kunsten mensen samenbrengt. We zijn zo groot kunnen worden dankzij de samenwerking met tal van verenigingen uit de stad. We willen onze verjaardag dan ook samen met hen vieren in De Langste Fanfare”, vertelt Gwendolien Sabbe.

“Die fanfare vindt op zaterdag 3 juni plaats. We vertrekken omstreeks 17.30 uur aan De Spil en het is de bedoeling dat we met een bonte bende door het centrum van de stad trekken, aangevoerd door Die Verdammte Spielerei. Het record staat op 570 deelnemers, maar ook al halen we dat niet, het is vooral de bedoeling dat het een plezante gebeurtenis wordt met heel veel ambiance. We willen de stad op stelten zetten!”

Eindigen gebeurt omstreeks 19 uur aan De Spil waar er nog een groot feest plaatsvindt voor de twintigste verjaardag.

Wie wil deelnemen aan De Langste Fanfare kan dat, iedereen is welkom. Muzikant of niet, iedere deelnemer krijgt een ‘marcelleke’. Inschrijven kan via www.delangstefanfare.be.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier