De Slimste Mens weet ook Bart Verhaeghe te strikken

Ook voor de Ice Bucket Challenge toonde Bart Verhaeghe dat hij niet het ijskonijn is waarvoor hij wordt afgeschilderd. Frank Raes mocht met zichtbaar plezier een emmertje over de Clubpreses uitkieperen.
Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Nadat woensdag al het nieuws bekendraakte dat Kim Clijsters zal deelnemen aan de komende editie van ‘De Slimste Mens’, volgt vandaag het bericht dat ook Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, zijn kans zal wagen.

Het ludieke quizprogramma op Vier, gepresenteerd door Erik Van Looy, blijft nog altijd razend populair. Dat dankt het ook voor een groot stuk aan de lange rij Bekende Vlamingen die zich bereidwillig naar de IQ-slachtbank laten leiden, of het er net opvallend sterk van af brengen. Relatief ‘onbekende Bekende Vlamingen’ worden er gelanceerd – denk maar aan Bart Cannaerts of Adil El Arbi – en anderen kunnen er hun ‘sympatico-factor’ bijschaven, zoals Bart De Wever het ooit flikte.

De Slimste Mens weet ook Bart Verhaeghe te strikken
© BELGA

In diezelfde categorie valt eigenlijk ook wel een beetje de deelname van Bart Verhaeghe te plaatsen. Een succesvol zakenman, maar niet overal even graag gezien. Al wie zijn Uplace geen warm hart toedraagt – en dat zijn er tot zijn ongetwijfelde spijt heel wat – bijvoorbeeld, maar ook tal van supporters van al wat niet Club Brugge is. Toen hij bijvoorbeeld in de neutrale zone in de kleedkamer van de scheidsrechters verscheen, was het kot te klein.

Ook al laat hij geregeld zijn menselijke kant zien – zo kon hij zijn tranen niet bedwingen toen hij op het veld over zijn overleden vader begon na de gewonnen bekerfinale – toch lijkt hij steeds weer tegen vooroordelen te moeten opboksen. Benieuwd of de publieke opinie na zijn doortocht veranderd zal zijn.

(FJA)